Вести

Зрењанински аграрни буџет један од највећих у Србији

Град Зрењанин, на иницијативу самих пољопривредних произвођача, расписао је летос јавни позив за доделу бунара, а право да учествују на позиву имали су носиоци регистрованог пољопривредног газдинства са територије града којима је аграрна производња једина делатност и који до сада нису користили бесповратна подстицајна средства за исту намену. Циљ ове активности био је повећање обрадивих површина под системима за наводњавање на подручју Града Зрењанина у пластеницима, стакленицима, воћњацима, виноградима, на пољу и пашњацима, а из аграрног буџета Града Зрењанина за бушење бунара издвојено је 40 милиона динара.

Градоначелник Чедомир Јањић подсетио је да је зрењанински аграрни буџет сигурно међу највећима у Србији и да је само у овој години износио преко 450 милиона динара.

“Ове године на различите начине смо помагали нашим пољопривредницима и у разговорима са њима закључили смо да би било добро да бушимо бунаре у атарима и опремамо их, заједно с пољопривредницима. Ово су и први резултати те активности, буше се бунари и ако се сетимо какво је било претходно лето и каква суша је владала, мислим да је ово права помоћ града нашим произвођачима.” – истакао је Јањић након обиласка радова на бушењу бунара.

Он је додао да, без обзира како ће изгледати градски буџет за наредну годину, издвајања за област аграра свакако неће бити умањена.
“Буџет за пољопривреду сигурно нећемо смањивати и за следећу годину такође планирамо много активности и добрих акција. “ – рекао је Јањић.