Вести

Зрењанинска Градска управа једна од најефикаснијих у Србији

Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД), доделила је признање појединцима државне управе и локалне самоуправе, за изузетан допринос у примени закона и реформама заједнице у 2015. години.

„Признање је потврда да је зрењанинска Градска управа са реформама кренула много раније, тако да је и Закон о максималном броју радника спремно дочекан. Нисмо имали вишак запослених, а наравно да смо једна од најбољих локалних самоуправа у делу урбанизма. У прилог томе, подсетићу да смо прошле године први издали грађевинску дозволу од почетка примене Закона о планирању и изградњи у Србији“, рекао је градоначелник Чедомир Јањић.

Специјално признање је додељено Анкици Војновић, шефици Одсека за спровођење обједињене процедуре у Граду Зрењанину за допринос реформама и спровођењу закона у Србији у 2015. години. На Деветој годишњој конференцији НАЛЕД-а, на којој је представљено осмо издање Сиве књиге, која садржи 100 кључних препорука за смањење бирократије, говорили су премијер Александар Вучић и министри у Влади Републике Србије Зорана Михајловић, Кори Удовички, Жељко Сертић, Никола Селаковивић и Александар Вулин.

У Сивој књизи, која доноси 100 предлога за елиминацију сувишне администрације и унапређење законског оквира за пословање, међу предлозима за 2016. су даља имплементација електронских дозвола, смањивање пореза и доприноса на најниже зараде,поједностављење процедуре за породиљску накнаду, формирање регистра такси и друге.

Од првог издања Сиве књиге до сада је унапређено 76 административних процедура, у просеку десет годишње,а реформе у 2015. су обезбедиле најбољи пласман Србије на Дуинг бизнис листи Светске банке у последњој деценији.