Вести

ЗРЕЊАНИН ВИСОКО ПОЗИЦИОНИРАН НА ЛИСТИ ЕВРОПСКИХ МИКРОГРАДОВА БУДУЋНОСТИ ПРЕСТИЖНОГ МАГАЗИНА “FINANCIAL TIMES”

Трећи пут у последњих шест година град Зрењанин се високо позиционирао на листи престижног магазина “Financial Times” која рангира европске микроградове будућности.

Овај значајан податак још једном потврђује да Зрењанин има јасну визију и отвореност за привредна улагања, али и да припада категорији најбољих инвестиционих локација у Европи.

„ Ово је још једна потврда успешности пословања наших Индустријских зона и Слободне зоне, где више нема места за нове инвеститоре, па смо принуђени да стварамо нови простор за будуће привредне и друге хале. У Индустријским зонама у Зрењанину данас ради сваки пети заполени из нашег града, а 60 одсто онога што произведу је намењено извозу. Ово је награда и за локалну администрацију, која потврђује да смо спремни да свима који желе да инвестирају брзо изађемо у сусрет и обезбедимо неопходну документацију, јер знамо да профит нема времена да чека“, поручио је овим поводом градоначелник Зрењанина Симо Салапура.

Градоначелник је такође додао да се визија везана за веће запошљавање, више плате и бољи живот остварује.

„ То јасно потврђује и ова награда, али нас и обавезује да наставимо истим путем и будемо најбољи домаћин за српске и светске привреднике“, поручио је градоначелник Салапура.

Опширније на:
https://vojvodinauzivo.rs/zrenjanin-visoko-pozicioniran-na-listi-evropsk...