Вести

ЗРЕЊАНИН ОДЛИЧНО МЕСТО ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ

Италијанска компанија “Технострутуре” гради производну халу у индустријској зони "Ечка-југоисток", што је би повод састанка градоначелника Чедомир Јањић са представницима те компаније у Градској кући, након чега су заједно обишли градилиште.

Ђузепе Верна, власник и директор “Технострутуре” истакао је да ће у првој фази бити уложено 3,5 милиона евра, с тим што је намера да се у наредном периоду уложи 6 милиона евра.

”Реч је о проширењу производње, намењене искључиво за европско тржиште - рекао је он и појаснио да се компанија бави производњом челичних конструкција за изградњу мостова, аеродрома, великих тржних центара и индустријских објеката.Тренутно сарађујемо са великим мултинационалним компанијама које граде по целом свету. То су озбиљни партнери са којима ћемо надам се, сарађивати и из Србије.” - рекао је Верна.

Према његовим речима, Зрењанин су за пословање одабрали јер им се првенствено допало место, добро је логистички покривено, а онда и зато што су наишли на добру подршку на локалном нивоу у сваком смислу:

”У првој фази, обучићемо 40 особа, од којих ће 25 бити одмах запослено, док ћемо остале запослити у другој фази. Већина производње одвија се на машинама које су софтверски контролисане и самим тим биће потреба да се запосле људи који имају адекватне квалификације. Ми ћемо им помоћи да стекну звања неопходна за развијање производње.” – истакао je Верна и додао да ће се најважнији део обуке одвијаће у Италији, са оперативним стејџом где ће људи моћи да раде са машинама које ће бити коришћене овде у производњи.

Према речима градоначелника разговорали су о даљим плановима инвеститора:

”Било је речи о томе шта ми као локална самоуправа можемо да помогнемо инвеститору и врло брзо смо постигли договор, као што смо се лако договорили прошлог пролећа када смо потписали уговор о куповини земљишта. Добра вест је што се у Зрењанину граде погони и што ће се запошљавати.О томе да је Зрењанин погодан за инвеститоре говори податак да је компанија “Технострутуре”, трећи италијански инвеститор који ће пословати у зрењанинским индустријским зонама.Радује ме када чујем од инвеститора да имају добре услове и добру сарадњу са локалном самоуправом. Трудимо се да изађемо у сусрет њима, посебно на почетку. У овом случају, када се гради производна хала, драго ми је што чујем како већ постоје планови за проширење капацитета.” - нагласио је Јањић.