Вести

Зрењанин центар ауто-мото спорта

Градоначелник Чедомир Јањић најавио је градњу стазе за ауто-мото трке у Зрењанину, истакавши да би тиме град изборио лидерску позицију у организацији ауто-мото спортских догађај,у ширим оквирима.

„ У институцији ауто-мото савеза Србије и његовим савезима започета је озбиљна кампања у вези са изградњом спортског објекта по међународним правилима за ауто-мото спортове. Са овог места и са великим задовољством могу да саопштим да ће изградња тркачке стазе, са свим пратећим објектима и инфраструктуром, бити реализована у Зрењанину – казао је Јањић.

Својим карактеристикама и садржајима овај спортски комплекс би, осим спортских, задовољавао и јавне интересе. Стаза би имала све параметре за организацију европског првенства у мото и ауто дисциплинама на кружним стазама, а пратећи садржаји доприносили би исплативости целокупног пројекта и били у функцији развоја ауто-мото спорта у нашој земљи.

Наш град, са својим локалним Ауто-мото друштвом, Ауто-мото техничким центром и Ауто-мото клубом "Петровград", око ове идеје окупио је све спортисте и сигурно је да ће дати значајан допринос у реализацији овог амбициозног пројекта националних размера – поручио је градоначелник Зрењанина.

Министарство омладине и спорта је препознало квалитетан рад Савеза, определило више средстава за њега ,рекао је у Зрењанину министар Вања Удовичић, и посебно похвалио визију Града Зрењанина да крене у најављену изградњу спортског центра.