Вести

ЗРЕЊАНИН ЋЕ БИТИ ПРВИ ГРАД КОЈИ ЋЕ У ПОТПУНОСТИ ЗАВРШИТИ КАНАЛИСАЊЕ СВИХ НАСЕЉЕНИХ МЕСТА

У Клеку, Ечки, Елемиру и Меленцима отпочела је процедура прикључења на канализациону мрежу, како је саопштило ЈКП ‘’Водовод и канализација”, с обзиром на то да су створени потребни технички услови. Како је предвиђено, грађани у року од 30 дана од добијања овог обавештења, могу да поднесу захтев и прикључе се на канализациону мрежу.

Према речима градоначелника Чедомира Јањића, Зрењанин ће бити први град који ће у потпуности завршити фекалну канализацију у свим насељеним местима:

- Издвојили смо озбиљна средства ове године да завршимо фекалну канализацију у четири насељена места, с тим што смо буџетом предвидели започињање радова на изградњи канализације у Стајићеву, Лукићеву и Лазареву. Радимо пројектно-техничку документацију за Бело Блато и Арадац, а настављамо даље да прибављамо документацију за сва насељена места нашег града. Хоћемо да 2020. године завршимо комплетну фекалну канализацију у свих 22 насељена места. Сви грађани, било да живе у центру града, на периферији или на селу, треба да имају исте услове, струју, канализацију, здраву воду, путеве и остале енергенте. Хоћемо да Зрењанин буде први град у Србији који је то урадио истакао је градоначелник Јањић.

Град Зрењанин, којим руководе кадрови СНС, жели да изађе у сусрет грађанима, те је процедура за прикључење максимално поједностављена, како би се корисницима смањили трошкови, а подсећамо, ЈКП „Водовод и канализација" не наплаћује прикључак на канализациону мрежу.