Вести

ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ПРУГЕ ТИТЕЛ – ОРЛОВАТ

Крајем маја завршена је реконструкција пруге Тител – Орловат, чија је дужина око 25,4 километра, реч је о железничкој деоници на прузи Нови Сад – Распутница Сајлово – Римски Шанчеви – Орловат, саопштено је из Инфтаструктуре железнице Србије.

Реконструкција деонице Тител – Орловат представља део обнове алтернативног железничког правца Панчево – Орловат – Нови Сад, са железничком деоницом Орловат – Зрењанин.

Реконструкцијом ове пруге на потезу Тител – Перлез – Фаркаждин – Орловат били су обухваћени радови на горњем строју пруге, демонтиран је стари и положен нови колосек, замењене су шине и прагови, а деоница је посута туцаником. За ову деоницу коришћене су демонтиране шине са трасе брзе пруге Београд – Суботица.

У оквиру ових радова обновљено је и 14 путних прелаза, од којих је један у Перлезу аутоматски, док су остали обележени знацима вертикалне и хоризонталне сигнализације.
Након реконструкције пруге, њена носивост повећана је на 22,5 тона по осовини, што привреди овог региона омогућава квалитетнији и ефикаснији транспорт робе.

Извор портал Војводина уживо:

https://vojvodinauzivo.rs/zavrsena-rekonstrukcija-pruge-titel-orlovat/