Вести

ЗАХВАЉУЈУЋИ РАДОВИМА РЕКОНСТРУКЦИЈИ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ НЕМА ВИШЕ ЗАДРЖАВАЊА АТМОСФЕРСКИХ ВОДА У ЗРЕЊАНИНСКОЈ УЛИЦИ 9. МАЈА

Током протеклих дана изведени су радови на путним, пешачким и зеленим површинама након обилнијих падавина Улицама Цара Душана, Гундулићевој и код Медицинске школе на Багљашу, а све у циљу унапређења функционисања атмосферске канализационе мреже и несметаног кретања моторних возила, бициклиста и пешака.

Из истих разлога протеклих дана изведени су радови и у улици 9. маја, који су обухватали санацију хаварије на атмосферској мрежи, где је замењен део оштећене цеви новом, репарацију постојећих шахтова са сливним решеткама, као и нивелецију терена.

„Поменутим радовима решен је проблем задржавања атмосферских вода након обилнијих падавина на делу пута, али и на поменутом делу пешачке стазе што је посебно значајно, јер је у питању прилаз предшколској установи која се налази у Улици 9. маја. Поред отклањања кварова и елиминисања других узрока, који доводе до задржавања атмосферских вода на јавним површинама наком обилнијих падавина, у склопу редовних активности на одржавању атмосферске канализационе мреже ЈКП „Водовод и канализација“ врши и испирање мреже и чишћење сливних решетки. Тренутно се испирање атмосферске мреже и чишћење сливних решетки спроводи у Панчевачкој улици како би се уклонило лишће, трава и комунални отпад са сливних решетки и из саме мреже и на тај начин одржала њена ефикасност и спречила могућност задржавања атмосферских вода на јавним површинама након обилнијих падавина“ – наводе из зрењанинског водовода.

Поменуте активности на редовном одржавању атмосферске мреже спроводиће се и у наредном периоду, додају из службе за информисање овог предузећа.

Извор портал Војводина уживо:
https://vojvodinauzivo.rs/zahvaljujuci-radovima-rekonstrukciji-kanalizac...