Вести

ВЛАЧИЋ : ДОДАТНА УЛАГАЊА У ОБРАЗОВАЊЕ, КУЛТУРУ И НВО У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ

Локална самоуправа, на челу са Српском напредном странком, је у претходном периоду изградила и реконструисала многобројне спортске објекте, међу којима је шест фискултурних сала, што указује да се континуирано улаже у образовање, рекао је у изјави Савету за информисање Српске напредне странке у Зрењанину члан Градског већа задужен за образовање, културу и невладине организације Славиша Влачић.

„ Наставићемо са праксом стипендирања најбољих ученика и студената, подстицањем да се усавршавају и такмиче у земљи и иностранству, али ангажовањем личних пратилаца за инклузивну децу. Српска напредна странка брине о сваком грађанину, сходно томе, нам је изузетно важно да олакшамо свакодневно функционисање и школовање свим осетљивим групама. Захваљујући одличној сарадњи Града Зрењанина, Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Националне службе за запошљавање у Зрењанину наставићемо да пратимо актуелне теме функционалног знања, подстицањем дуалног образовања у школама. На овај начин омогућавамо различитим предузећима и компанијама да лакше дођу до квалитетних и стручних радника, а младима да их послодавци, кроз залагање током праксе, препознају и након завршеног школовања запосле.

Квалитетно школство је стуб здравог друштва, управо из тог разлога уложићемо додатне напоре како би га унапредили, прилагодили и осавременили на свим нивоима.” – рекао је Влачић.