Вести

У ТОКУ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ВРЕЛОВОДНЕ МРЕЖЕ У НАСЕЉУ „РУЖА ШУЛМАН“

Радови на реконструкцији вреловодне мреже у насељу “Ружа Шулман” и делу Улице Марка Орешковића у пуном су јеку, а градилиште је посетио градоначелник Симо Салапура, заједно са замеником Сашом Сантовцем и вршиоцем дужности директора ЈКП “Градска топлана” Жарком Ђуричићем.

Реконструкција се односи на замену постојећих цеви у изолационој лебит маси новим предизолованим челичним цевима у укупној дужини трасе од 638 метара, чиме се обезбеђује поузданост и сигурност у дистрибуцији топлотне енергије, као и смањење губитака топлотне енергије и воде из система на путу до крајњих корисника. Вредност радова износи 21,8 милиона динара.

Градоначелник је навео да се у овом делу града мења око 1,6 километара цеви вреловодне мреже и да је вредност инвестиције преко 20 милиона динара.

- Добићемо одрживије и сигурније снабдевање, а на овај начин смањују се и губици у самој топловодној мрежи. Оно што морамо истаћи сада, када смо на прагу грејне сезоне, јесте да смо сви свесни колико су цене енергената поскупеле и колики је хаос на тржишту енергената у Европи, а с друге стране видимо да је држава Србија преузела значајне кораке и мере да ситуација није толико тешка и да смо припремљени, али морам напоменути да непопуларне мере подизања цена грејања неће моћи да заобиђу ни наш град. О томе треба отворено разговарати, а према подацима које имамо, остале јединице локалних самоуправа већ су добиле предлоге топлана за повећање цена од 35 до чак 50 процената. То је корак на који смо условљени, али морам истаћи да цене за фиксни део уназад пет година нису мењане и подизане. У договору с нашом Градском топланом учинићемо све да то буде у најмањој могућој мери и да грађанима, крајњим корисницима, што више олакшамо ову сезону која је неизвесна, са неизвесном ценом енергената - рекао је градоначелник.

Oпширније на :

http://www.zrenjanin.rs/sr/vesti/2022/08/gradonacelnik-obisao-radove-na-...