Вести

У ЦИЉУ СМАЊЕЊА ЛИСТА ЧЕКАЊА ИНТЕРВЕНТНИ КАРДИОЛОЗИ ИЗ ИКВБ СРЕМСКА КАМЕНИЦА СВАКОГ ЧЕТВРТКА ДОЛАЗЕ У ЗРЕЊАНИНСКУ БОЛНИЦУ

Скупштина Града Зрењанина је одобрила средства за реализацију пројекта Опште болнице „Ђорђе Јоановић“ за унапређење здравствене заштите кардиолошких болесника у износу од 2.500.000 динара у 2023. години, то су средства опредељена за долазак интервентних кардиолога са Института за кардиоваскуларне болести Сремска Каменица.

Захваљујући доброј сарадњи Града Зрењанина и зрењанинске Опште болнице, од сутра, па сваког четвртка ће долазити интервентни кардиолози из ИКВБ Сремска Каменица за потребе Ангио сале, како би се укинула листа чекања за уградњу стентова.

„ Истовремено, Проф. Др Драган Ковачевић, такође из ИКВБ Сремска Каменица, наставља да долази једном недељно и ради имплементацију пејсмејкера. Он долази већ годину дана и успели смо да укинемо листу чекања.“ – наводе из зрењанинске болнице.

Ове кораке је менаџмент болнице предузео како би се премостио период док зрењанински лекари не заврше специјализације и обуке, како би били у могућности да самостално раде у пуном обиму.

Извор Војводина уживо:

https://vojvodinauzivo.rs/zrenjanin-u-cilju-smanjenja-lista-cekanja-inte...