Вести

СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ФИСКУЛТУРНА САЛА У ЕЧКИ – ЧЕТВРТА У ПЕРИОДУ ОД ГОДИНУ ДАНА

Градска власт, на челу са Српском напредном странком у претходном периоду је јасно показала да одговорно води наш град, што потврђује отварање четврте спортске сале у периоду од годину дана.

Јучерашњем свечаном отварању фискултурне сале у Ечки су присуствовали министар омладине и спорта Вања Удовичић, градоначелник Чедомир Јањић, заменик градоначелника Саша Сантовац, председник Скупштине Оливер Митровић, начелница Средњобанатског округа Снежана Вучуревић, председник Савета МЗ Ечка Миливој Петров, помоћници градоначелника Симо Салапура и Душко Радишић, народна посланица Станислава Јаношевић и покрајински посланици Стојанка Лекић и Дарко Бађок.

Том приликом министар Удовичић је истакао да слика из Ечке треба да прође широм Србије и да би на оваквој сали том селу могли да завиде и многи градови широм Србије, па и шире.

“Верујем да ће и други градоначелници и представници других локалних самоуправа из Србије долазити овде да виде како са мало средстава може да се направи овако леп, најмодернији спортски објекат. Много више се данас улаже у спорт и кроз директан дијалог подстакли смо јединице локалне самоуправе да, кроз већа улагања, привуку већи број спортиста, на тај начин развијају и туризам, што све резултује и већим приходима у буџет локалних самоуправа. Ова слика из Ечке показује колико је важно улагати у спортску инфраструктуру и с обзиром на близину хотела, очекује се да ће ову салу користити већи број спортиста, а у самој школи никада нису имали овакве, слободно могу да кажем европске услове за наставу физичког васпитања, али и за друге активности и окупљања младих. Овим Ечка постаје један од водећих спортских центара, не само у околини Зрењанина, већ сигуран сам, и шире" - казао је Удовичић и напоменуо да изградња ове сале није представљала трошак, већ улагање у будућност, у најмлађе, у нашу децу.