Вести

Стратешким опредељењем до позитивних резултата

Стварањем услова за бржи економски развој и запошљавање младих, бележимо позитивне резултате , потврдио је градоначелник Чедомир Јањић, присуствујући завршној конференцији друге фазе пројекта „Образовањем до лакшег запошљавања“,који је Град Зрењанин реализовао у партнерству са Регионалним центром за друштвено-економски развој Банат и општинама Житиште и Нова Црња.

„ На разне начине покушавамо да се изборимо са највећим проблемом у граду,али и у целој Србији,а то је незапосленост, те да стимулишемо инвеститоре како би дошли у Зрењанин, и могу да кажем да у томе имамо успеха. Само за годину и по дана отворено је преко 2000 нових радних места, а ове године смо потписали 13 уговора, што са старим, што са новим инвеститорима и очекујемо 1000 нових радних места током следеће године. Такође, и мањи програми су веома занимљиви , имали смо програм стручне праксе и прве шансе.Заједно са Министарством омладине и спорта и РЦР Банат успели смо да реализујемо наведени пројека, којим су млади Зрењанинци добили прилику да стекну праксу у реалном сектору, а неки од њих су добили и посао на неодређено време“, образложио је Јањић.

Српска напредна странка пружа пуну подршку напорима градске власти у циљу смањењења незапослености малдих и креирању услова за извеснију будућност у локалној заједници.