Вести

Шта су приоритети мештана Лукиног Села и Стајићева?

Одговорна политика ослушкује жеље и потребе грађана водећи притом рачуна о реалним могућностима финансирања, сагласни су становници Лукиног Села, Стајићева и градски челници.

Уочи припреме буџета Града Зрењанина за 2016. годину желимо да непосредно чујемо шта је то што од нас очекују становници месних заједница у граду, али у насељеним местима. У Стајићеву смо ове године завршили атарски пут који је то село спојио с Орловатом, асфалтирали једну улицу, реконструисали путеве и јавну расвету, а предстоји изградња канализације и комплетирање документације за изградњу фискултурне сале – оценио је заменик градоначелника Саша Сантовац, приликом посете Стајићеву и додао да сваки становник Града Зрењанина, без обзира у којој месној заједници и ком насељеном месту живи, може да очекује из градског буџета реализацију неког од жељених пројеката.

Приоритетни пројекти у области инфраструктуре за чланове Савета месне заједнице Лукино Село су санација асфалтног пута кроз главну улицу, реновирање Дома културе,зграде месне заједнице и иградња аутобуског стајалишта. Селу недостаје водовод, што ће се сигурно наћи на врху листе капиталних улагања у наредном периоду, а боља аутобуска веза са градом очекује се да буде остварена када заживи нова организација градског и међумесног превоза, крајем наредне године.

У Стајићеву се почетком наредне године очекује почетак реализације најзначајнијег пројекта у области комуналне инфраструктуре,односно изградња фекалне канализације. Град је за ту намену обезбедио 12 милиона динара, док се вредност укупне инвестиције процењује на око милион евра. Почетак радова се очекује у фебруару наредне године, уколико временске прилике дозволе, а динамика изградње зависиће од прилива средстава из буџета, као и исхода аплицирања за средства од виших нивоа власти. Једна од могућности финансирања могао би да буде и месни самодопринос, о ком ће се мештани Стајићева изјашњавати наредне године.

Чланови Савета Месне заједнице Стајићево су оценили да је њихово насеље задовољавајуће комунално опремљено, да је доста урађено у претходном периоду.У разговору је закључено да поред проблема канализације, селу највише недостаје фискултурна сала при основној школи "Свети Сава",чија је изградња такође предвиђена градским планским документима.

Лукино Село и Стајићево су посетили, заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац, члан Градског већа Славиша Влачић и директори јавних комуналних предузећа “Пијаце и паркинзи” и “Водовод и канализација”, Илија Мандић и Горан Тајдић.