Вести

ШТА ЈЕ ПОТРЕБНО МЕШТАНИМА БАНАТСКОГ ДЕСПОТОВЦА И ЗЛАТИЦЕ ?

Како би имали јасан увид шта је потребно мештанима Банатског Деспотовца и Златице градоначелник Чедомир Јањић и директор ЈП „Дирекција за изградњу града Зрењанина“ Горан Краварушић недавно су посетили ова насељена места.

Градоначелник је рекао да треба похвалити оно што је реализовано у Банатском Деспотовцу, али и отворено разговарати о ономе што није добро, или недостаје у селу, како би се недостаци отклонили.

„Покушавамо на различите начине да помогнемо свим нашим селима, али мештани морају и сами, пре свега кроз самодопринос, да нам у томе помогну. Из буџета финансирамо примања секретара месне заједнице, комуналних радника, пољочувара, издвајамо средства и за регресирање превоза, а у сарадњи с "Дирекцијом за изградњу и уређење града" планирамо и реализацију више инфраструктурних пројеката.“ – рекао је Јањић и појаснио да ће се у наредној години још интензивније наставити с изградњом атарских путева, санацијом постојећих и ископом нових канала за одводњавање, решавањем проблема водоснабдевања и снабдевања електричном енергијом, као и да је већ почела акција евидентирања, а потом ће уследити и санирање, акутних проблема на школским објектима и зградама у граду и свим насељеним местима.

Директор ЈП "Дирекција за изградњу и уређење града Зрењанина" Горан Краварушић најавио је за пролеће асфалтирање терена за мали фудбал у овом насељеном месту и рекао да ће стручне службе утврдити разлоге честих нестанака струје и предузети напоре да се тај проблем реши.

У разговору са члановима МЗ “Златица” градоначелник је рекао да је веома поносан што ово насеље представља добро уређену урбанистичку целину, али и да проблем у вези са реконструкцијом тротоара је решив у чему ће им помоћи ЈП “Дирекција за уређење и изградњу града Зрењанина”.

“Нама је у интересу да сва предузећа раде, да чак и све трафике успешно послују, и наравно да желимо да и у Златици што више људи буде запослено. Ово је један од инфраструктурних проблема за који сам сигуран да се може адекватно решити, а ако буде потребно, предвидећемо неке нове прилазне путеве или проширити постојеће, како би сви били задовољни.” – објаснио је Јањић.