Вести

СМЕНА ПОКРАЈИНСКОГ СЕКРЕТАРА ЗА ФИНАНСИЈЕ

Закон о буџетском систему, члан 76. став 3. је грубо прекршен од стране владе Војводине, односно, покрајинског секретара за финансије Зорана Радомана. Деветомесечни извештај о извршењу буџета требао је да буде достављен Скупштини АП Војводине и посланицима до 1. новембра 2015. године. Да је покрајински секретар за финансије радио у складу са законом на дневном реду 48. седнице Скупштине одржане у новембру било би и трошење новца свих грађана Војводине. Покрајинска администрација за то није имала времена или можда мисли да грађани не требају да знају како они девет месеци троше новац. И овај деветомесечни извештај је девастиран јер мери извршење првог ребаланса од 64 милијарде, а у октобру су усвојили други ребаланс од 59,6 милијарди динара.

Иначe, поменути извештај је у Скупштину стигао из покрајинске владе 25.новембра, а не како Закон обавезује 1. новембра 2015. године.

Због наведених чињеница, посланици Српске напредне странке ће на предстојећој седници тражити да Скупштина АП Војводине смени покрајинског секретара за финансије Зорана Радомана.

 

Посланик у Скупштини АП Војводине Дарко Бађок