Вести

СЛУЖБЕНИЦИ У ЈАВНОМ СЕКТОРУ НЕСМЕТАНО КОМУНИЦИРАЈУ СА СЛУШНО ОШТЕЋЕНИМ ГРАЂАНИМА

Сертификати полазницима курса о основном познавању знаковног језика уручени су службеницима у Градској управи, јавним предузећима и градским установама културе. Пројекат "Разговарајмо рукама" реализовала је НВО "Центар за одрживи развој 023", уз подршку и учешће Града Зрењанина и Организације глувих и наглувих Зрењанин.

У обраћању присутнима заменик градоначелника Саша Сантовац је подсетио да је организација глувих и наглувих у Зрењанину основана давне 1949. године и да броји око 100 чланова.

“ Град је подржао овај пројекат са 200 хиљада динара који представља одличан пример добре праксе између невладиног сектора и Градске управе. На конкурс који је расписао Град Зрењанин овим пројектом конкурисала је НВО "Центар за одрживи развој 023" и ми смо га препознали као веома квалитетног и подржали његову реализацију. Двадесет полазника курса добија сертификате и могућност да комуницирају с нашим суграђанима којима је овај вид комуникације једини могућ. Град Зрењанин наставиће да подржава сличне пројекте и надам се и даљој доброј сарадњи с овом невладином организацијом.” – истакао је Сантовац.

Међу полазницима овог курса је чланица Савета за правна питања Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину Светлана Грујић.

Програм обуке је обухватао 16 радионица на којима је укупно обрађено 500 знакова.