Вести

СИМО САЛАПУРА ЈЕДНОГЛАСНОМ ОДЛУГОМ ДЕЛЕГАТА ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА ГРАДСКОГ ОДБОРА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ ЗРЕЊАНИН

На данашњој трећој по реду седници Изборне скупштине Градског одбора Српске напредне странке Зрењанин, једногласном одлуком 130 делегата за председника је изабран Симо Салапура.
Седници су присуствовали координатор ГрО Српске напредне странке Зрењанин Владимир Галић, досадашњи повереници ГрО СНС Зрењанин Ненад Карапанџа и Саша Сантовац, као и бројни гости.
Образлажући свој предлог да Симо Салапура буде председник ГО, Сантовац је рекао да је он чисто лице града Зрењанина које може Градски одбор да води напред.
„Смисао због чега се бавимо политиком јесте да чинимо добро људима око себе. Подвлачим, људима око себе, не себи. У прилог томе, говори чињеница да је Симо од 2006. до 2017. године био волонтерски ангажован у раду са особама са сметњама у развоју, а на основу таквог искуства и ангажовања одбранио је и докторску дисертацију у области спорта са особама са сметњама у развоју. Својим страначким ангажовањем Симо је показао изузетну одговорност. Када је требало да се иде у акцију „од врата до врата“ – ишао је, када је од њега тражено да се организују штандови – учествовао је и организовао је, када је требало водити месни одбор – водио је, када је требало координирати 11 бирачких места – координирао је. Када је требало бити један од повереника, радио је то успешно и испунио је сваки задатак и сваку страначку активност која је од њега тражена. Зато бирамо Силу Салапуру за председник градског одбора“ , поручио је Сантовац.
Након што је изабаран за председника ГрО СНС Зрењанин Симо Салапура је поручио присутнима да се Српска напредна странка разликује од осталих странака управо по томе што она свакодневно ради у служби грађана.
„Ми разумемо наше суграђане и ту смо за њих сваког дана, а не само у предизборној кампањи. СНС је показао да је странка која брине о људима, а не о популарности. Да би све ово постигли, имали смо од кога да учимо, од председника Александра Вучића. Он је поставио темеље на којима данас градимо нашу странку и учинио да наша странка буде јача него икада и спремна да настави са победама. Као што је председник Александар Вучић рекао, пред Србијом су тешка времена, а тешка времена захтевају још веће јединство и окупљање. Пред нама је остварење велике визије председника о Народном Покрету у који су добродошли сви који желе добро Србији. Народни Покрет значи пристојну Србију. То је Србија која чува мир и стабилност, Србија која се гради и напредује. Данас пристојну Србију једино може да води председник Александар Вучић. Као грађанин и као отац троје деце, дубоко верујем да Александар Вучић може да сачува Србију, да сачува мир, да обезбеди да Србија не буде понижена и да настави да се гради и развија. Зато су нам потребне победе. Као спортиста знам шта значи тимски рад, шта значи одрицање и шта значи борба за победу. Ми зрењанински напредњаци вечерас обећавамо председнику Александру Вучићу да ћемо победити. Победиће Зрењанин, победиће Србија, живела Србија“, поручио је Салапура.
Изборној седници претходили су избори председника свих месних одбора, али и делегата који су учествовали у раду данашње седнице.