Вести

ШИЈАН : УСКОРО МОСТОВИ НА ТИСИ И ТАМИШУ

Начелник Средњобанатског округа, професор Душан Шијан, у интервјуу за лист “Зрењанин“ је рекао да ће централна прослава Дана војске Србије бити одржана у Зрењанину, али и да нас у току наредног периода очекује реализација још неколико великих и врло важних пројеката за наш град.

„ Покушао сам да Округ ставим у службу привреде, а тиме и свих грађана који живе на овом простору, а и шире. Један смо од првих округа у Србији где је борба против сиве економије потпуно обједињена. Акција сва три нивоа инспекцијских служби – републичког, покрајинског и градског, тужилаштва и Пореске полиције, води МУП, а организује и координира Округ. Потребно је напоменути да је наплата пореза побољшана, будући да је мој ( и не само мој ) мото : „Боље је да буџет пуне порези, него казне“.“ – изјавио је Шијан.

Такође, начелник је објаснио да ће се наставити са трендом унапређивања железничког саобраћаја, али и да Зрењанин очекују инвестиције попут мостова на Тиси и Тамишу, који ће се градити од делова старог Жежељевог моста.