Вести

ШИЈАН : ДО КРАЈА ГОДИНЕ ЈОШ ТРИ НОВА ВОЗА ДОЛАЗЕ У ЗРЕЊАНИН

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину данас је одржана конференција за новинаре на којој се јавности oбратио начелник Средњобанатског округа Душан Шијан.

Функционер Српске напредне странке је рекао да је после 40 година обезбеђено 5 нових руских возова који ће саобраћати на пругама Баната, при чему су два у употреби, а у наредном периоду ће у саобраћај бити укључена и преостала три воза.

„У седишту Средњобанатског управног округа 15. марта ће бити потписан Протокол између Града Зрењанина и Железнице Србије за изградњу депоа у сврху одржавања ових возова. Један од услова који Република Србија мора да испуни, за куповину 27 нових дизел возова, јесу овлаштени сервисери који ће бити смештени у нашем граду и Лапову. Такође, истог дана приступиће се потписивању Протокола између Града Зрењанина и Јавног предузећа ''Инфраструктура железнице'' о изградњи 1 700 метара пруге од Фабрике станице до индустријске зоне и на тај начин ћемо овај део града учинити још атрактивнијим. Потребно је напоменути да ће потписивањем протокола између Града Зрењанина, Општина Сечањ и Нови Бечеј од 15. марта бити обезбеђено субвенционисање ђачких, пензионерских и радничких месечних карата.“ – истакао је Шијан и уједно апеловао на грађане да чувају ове возове, јер сваки поседује видео надзор, а како је навео, свако ко учини било какву материјалну штету ће бити законски санкционисан.