Вести

САВЕТ ЗА СПОРТ КРЕАТИВНОМ ПОРУКОМ ПОДСЕТИО КОЛИКО ЈЕ ФИЗИЧКА АКТИВНОСТ НЕОПХОДНА

"Физичка активност може заменити многе лекове, али ни један лек не може заменити физичку активност" – гласи порука којом је Савет за спорт и омладину Српске напредне странке Зрењанин на врло креативан начин, помоћу налепница на степеницама страначких просторија, желео да подсети колико је активност неопходна и самим тим обележио Међународни дан физичке активности.
Тим поводом председник савета Симо Салапура је рекао да је циљ ове поруке да подстакне чланове градског одбора, али и суграђане на неопходност вежбања у било ком облику.
„Према подацима Светске здравствене организације чак 50 посто промена које се везују за старење људи у развијеном свету могу се приписати атрофији услед физичке неактивности. Светска здравствена организација упозорава да физичке активности попут ходања, вожње бицикла, плеса и игре могу значајно да унапреде функционисање појединца, а тиме се и смањују трошкови здравствене заштите, повећава продуктивност, смањује одуствовање са посла и остало. Такође, према статистикама Светске здравствене организације недовољна физичка активност сматра се одговорном за смрт 1.900.000 људи годишње. Имајући у виду ове чињенице, чланови Савета за спорт и омладину, желећи да скрену пажњу на ове негативне појаве, су на степеницама испред странке зелепили ову креативну поруку“ – истакао је председник Салапура.