Вести

САЛАПУРА : УЛАГАЊА У ПУТНУ МРЕЖУ ДОСТИГЛА МИЛИЈАРДУ ДИНАРА

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура обишао је радове на асфалтирању Улице Гаврилов Максе у Ботошу, једне од многих на територији града у којима су ових дана активне екипе путара, и истакао да су улагања у путну мрежу ове године достигла износ од милијарду динара.

- Подсетићу да смо сезону радова отворили у Ченти, да су нов асфалт добиле и улице у Перлезу, Книћанину, Меленцима, Клеку, сада и у Ботошу, ради се на путу за Арадац, у Пашићевој и улици Петра Ковалића у Зрењанину, завршено је асфалтирање у Гробљанској, Стевице Јовановића, настављају се радови на обилазници, врши се реконструкција тротоара дуж булевара на Багљашу и у месној заједници “Доситеј Обрадовић”. Све то доприноси безбеднијем одвијању саобраћаја, лакшој комуникацији и квалитетнијем животу суграђана који живе у свим тим улицама и оних који се тим саобраћајницама крећу - рекао је градоначелник.
Улица Гаврилов Максе, једна од најдужих у Ботошу, асфалтирана је у дужини од 1,2 километра и претходно је била калдрмисана.

У Клеку се изводе радови на асфалтирању Улице 2. октобра, у дужини од 400 метара и у вредности инвестиције од 4 милиона динара, док ће Улица Петра Ковалића, на територији МЗ “Зелено поље” у Зрењанину, добити 1.000 метара асфалта, уз улагање од 13 милиона динара.
Градоначелник је додао да се радови на рехабилитацији путева и улица на територији града реализују из буџетских средстава града и екстерних извора финансирања.

- Град Зрењанин предвидео је средства у износу од 200 милиона динара за ову намену, реконструкција државног пута кроз град финансира се средствима Европске инвестиционе банке и ЈП “Путеви Србије” у износу од 614 милиона динара, сто два милиона вредност је рехабилитације пута за Арадац, док се педесет милиона динара улаже у изградњу кружне раскрснице у Првомајској улици и спајање сегмената трасе обилазнице у оквиру треће фазе. То су само већи износи улагања у путну инфраструктуру, укупно је у питању сума од скоро милијарду динара - истакао је Симо Салапура и најавио и неке нове радове.

Опширније на :

http://www.zrenjanin.rs/sr/vesti/2022/03/gradonacelnik-ulaganja-u-putnu-...