Вести

САЛАПУРА: РЕАЛИЗАЦИЈА ИНФАСТРУКТУРНИХ ПРОЈЕКАТА И ПОДСТИЦАЈИ НАМЕЊЕНИ ПОЉОПРИВРЕДНИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА ПРИОРИТЕТИ У ЛУКИНОМ СЕЛУ

Градоначелник Симо Салапура са сарадницима посетио је Лукино Село у оквиру активности локалне самоуправе „Да нам села буду ближа“.
Улагања града у ово насеље, између осталог, имају за циљ и заустављање одлива становништва, а у протеклом периоду реализовано је неколико већих и мањих инвестиција, асфалтирање дела главне улице, тарупирање и чишћење каналске мреже у делу села, санација дивље депоније, уређење парка и дечјег игралишта.
У припреми је санација саобраћајнице ка рибњаку и Царској Бари, а пројекат гасификације села зависи од динамике ЈП “Србијагас”.
„ Разговарали смо и о горућим проблемима, исходовању грађевинске дозволе за водоводну и канализациону мрежу, а искористили смо и прилику за доделу чак пет уговора за унапређење органске производње и подстицај малим пољопривредним газдинствима. По трећи пут расписали смо конкурс за област органске производње, која је овде заснована на површини од око 4 хектара, а по први пут имамо и нови конкурс, широку палету подстицајних мера за мала газдинства, на основу ког смо данас у Лукином Селу доделили три уговора. Мислим да ће то бити значајан подстрек за оснаживање становништва, да у овом селу наставе да се баве том врстом производње - истакао је градоначелник, приликом потписивања и уручивања уговора.
На овогодишњем конкурсу Града Зрењанина троје пољопривредних произвођача из Лукиног Села добило је средства за суфинансирање инвестиција у физичку имовину и набавку нове опреме, машина и механизације - Едит Бакош, Невена Тири и Чила Бакош, а двоје за унапређење органске производње - Викторија Балањи Матијевић и Шандор Балањи.
Председник Савета МЗ Лукино Село Ервин Бакош каже да је у кратком временском периоду реализовано много тога у селу, можда и више него у протекле три деценије и изразио захвалност локалној самоуправи на разумевању за потребе и жеље мештана.
Очекује да се у наредном периоду реализују и пројекти о којима се данас разговарало, пре свега да се санира пут до рибњака, као и да се регулише саобраћај теретних возила кроз село и околину, нарочито преко моста који води ка Царској Бари, обзиром да овим саобраћајницама дневно пролази више од хиљаду возила.

Извор портал Војводина уживо:
https://vojvodinauzivo.rs/salapura-realizacija-infastrukturnih-projekata...