Вести

САЛАПУРА НАЈУСПЕШНИЈИ ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР ТЕРИТОРИЈАЛНИХ СПОРТСКИХ САВЕЗА У СРБИЈИ

Генерални секретар Спортског савеза Зрењанина и председник Савеза за спорт и омладину Српске напредне странке у Зрењанину Симо Салапура проглашен је за најуспешнијег генералног секретара територијалих спортских савеза у Србији од стране Министарства за спорт и омладину Републике Србије. Признање му је уручио министар Вања Удовичић на недавно одржаном петом по реду Међународном сајму спорта.

Тим поводом председник Савета за спорт и омладину Симо Салапура је рекао да Зрењанин годинама уназад носи епитет „Града спортова“ и да је ово признање потпуно очекивано.

„Савет за спорт и омладину је својим активним радом допринео развоју спорта у Зрењанину, односно, изградњи и реконструкцији постојећих спортских објеката, организовању великих спортских манифестација, успостављању важних контаката са представницима спортских институција у земљи и иностранству, али и адекватној едукацији спортских радника. Признање не доживљавам као лично, већ као плод добре сарадње са локалном самоуправом, спортским организацијама и спортским радницима у нашем граду.“ – рекао је Салапура.