Вести

ПРИОРИТЕТ ЛАЗАРЕВЧАНА СУ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЈЕКТИ

Градоначелник Чедомир Јањић и директор ЈП „Дирекција за изградњу и уређење града Зрењанина“ Горан Краварушић током прошлонедељне посете Лазареву са члановима ове Месне заједнице разговарали су о реализацији пројеката који се очекују у 2016. години.

Недавно је потписан уговор о изградњи потисног вода фекалне канализације између Лазарева и Клека, којим ће се отпадне воде усмеравати ка будућем централном пречистачу, те ће Лазарево, практично ући у градску канализациону мрежу. Сличан пројекат реализоваће се и када је у питању пијаћа вода, јер се планира да ово село буде једно од првих прикључених на градски водовод, односно постројење за пречишћавање воде за пиће.

Највише речи било је о потреби изградње нове трафостанице, због евидентних проблема у напајању електричном енергијом, аутобуским превозом до града, изградњи православног храма и о завршетку реновирања Омладинског дома.

Градски функционери су истакли да ће локална самоуправа дати максималан допринос да се предложени пројекти реализују у догледном времену, али и изразили уверење да ће одлична сарадња Града Зрењанина и ове Месне заједнице бити настављена и у наредном периоду.