Вести

ПРЕДСЕДНИК АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ОТВОРИО КОМПАНИЈУ „ESSEX EUROPE” У ЗРЕЊАНИНУ

Председник Републике Србије Александар Вучић данас је свечано отворио јужнокорејску компанију „Essex Europe“ у Индустијској зони „Југоисток-Ечка“ у којoj ће бити запослено 160 људи.

Отварању je присуствовao министар привреде Горан Кнежевић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, амбасадор Јужне Кореје у Србији Че Хјонгчан и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић.

Председник Вучић је приликом обиласка једне од најсавременијих компанија у Србији рекао да је веома срећан што једо пре шест месеци на том месту била ливада, а данас фабрика која ће запослити до 170 људи.

„Ова компанија ће допринети Србији извозом производа у вредности од 132 милиона евра. То је од огромног значаја за нашу земљу, а пре свега за Зрењанин. Њих не можете тек тако да привучете, треба да имате добре услове за привређивање, добре владине услуге, услуге самоуправа, добру радну снагу. Долазак јужнокорејских инвеститора указује на нову фазу - долазак фабрика са високо технолошким развојем и да ћемо привлачити земље које нисмо до сада. Кореја постаје азијски и светски економски тигар" – истакао је председник Вучић.

Укупна вредност изградње ове компаније, која ће се бавити производњом емајлираних бакарних жица, је преко 30 милиона динара.