Вести

ОБЕЗБЕДИЋЕМО АДЕКВАТНУ ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину данас је одржана конференција за новинаре на којој се јавности обратио председник Савета за здравство, др Слободан Вуканић.

Уз индивидуалне врхунске домете свесни смо да садашња организација здравствене заштите у Зрењанину не испуњава у целости и конзистентно своју улогу, а то је да грађанима пружа висококвалитетну, правовремену и примерену здравствену услугу.

“Кад говоримо о здравственој заштити у нашој средини, евидентан је тренд тенденције пада на лествици успешности у последњих десетак година. Наравно у режији, организацији и постављању приоритета актуелне покрајинске владе и њихових локалних кадрова. Са оваквим стањем се не слажемо и сматрамо га неприхватљивим! Зато је Савет за здравство Српске напредне странке учинио напор да нађе ефикасне и применљиве моделе здравствене заштите свих слојева становништва, са посебном бригом о најосетљивијим категоријама, попут деце, трудница,самохраних родитеља, лица са посебним потребама и старих. Велико задовољство представља чињеница што наши бројни врхунски стручњаци у здравству, који поседују најбоља знања , искуства и снажну амбицију да доприносе бољем лечењу и превенцији болести, су сваким даном све бројнији у нашим редовима.

То охрабрује, јер те снаге заједно са мудром политиком Српске напредне странке, предвођене Александром Вучићем, могу и просто морају успети. ” – истакао је Вуканић.

Сваком грађанину обезбедићемо потпуну здравствену сигурност, правовремено лечење без листи чекања и високо квалитетну здравствену услугу.

“Поздрављамо иницијативу Српске напредне странке да се укине наплата паркинга испред Опште болнице "Ђорђе Јоановић" , јер грађанима представља велики проблем током вишечасовног чекања. Потрудићемо се да обезбедимо средства фондова Европске Уније, која ћемо искористити за развој наше локалне здравствене инфраструктуре, система здравства и здравствене заштите. Зато ћемо у наш рад укључити и стручњаке за фондове Европске уније. Потребно је осврнути се и на развој здравственог туризма у нашој средини, атрактивности и развоју бањске туристичке понуде уз ревитализацију бање Русанде, која у овом тренутку евидентно стагнира.То би значило и отварање могућности приватном сектору на подручју Војводине и Србије за које већ имамо примере добре праксе.”- објаснио је Вуканић.

Деценију уназад сведоци смо перманетног урушавања здравственог система у нашем граду, Српска напредна странка ће уз помоћ локалних институција уложити велики труд како би се опадајући тренд квалитета услуге у медицинској области зауставио и унапредио.