Вести

О ОЧУВАЊУ ИДЕНТИТЕТА НАЦИОНАЛНИХ САВЕТА ПОДСЕКЕРАТ РАДУЛОВИЋ ГОВОРИО НА ТРИБИНИ „НАЦИОНАЛНИ САВЕТИ И ИНФОРМИСАЊЕ У АП ВОЈВОДИНИ“

О томе колика је улога и значај очувања идентитета, културног наслеђа и обичаја националних заједница, као и њихово међусобно повезивање, подсекретар Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, Станислав Радуловића говорио је на данашњој трибини „Национални савети и информисање у АП Војводини“ koja je одржана у просторијама Српске напредне странке Зрењанин у организацији Савета за националне мањине и Савета за информисање.
“Аутономна покрајина Војводина је мултинационална и мултиконфесионална средина и Покрајинска влада, а самим тим и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама поштује начела заштите и унапређења права националних заједница. Најразноврсније разноликости АП Војводини дају посебну вредност у спектру војвођанских различитости, које сви заједно, посвећено и предано негујемо. Једно од темељних и најзначајнијих начела је, свакако, право на информисање на матерњем језику. У односу на затечено стање, актуелна Покрајинска влада, односно Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским зејдницама је у протеклом периоду направио озбиљне искораке и самим тим допринео да се функционисање националних заједница значајно унапреди” – истакао је подсекретар Радуловић.
Присутнима су се, поред подсекретара Радуловића, обратили и председници савета Јарослав Стеванов и Љуба Травица који су том приликом објаснили да Град Зрењанин предузима све потребне активности да своје ресурсе и капацитете усмери у правцу решавања свих питања националних заједница.