Вести

Ни динар мање : Аграрни буџет у 2016. години, као и претходне, 430 милиона динара

Град Зрењанин је определио значајна средства за помоћ пољопривредницима у пословању и тако се сврстао међу водеће градове у Србији . Пољопривредна стручна служба, која ће ускоро обележити 60 година постојања, успешно обезбеђује неопходну стручну помоћ.

Кристина Салапура,председница Савета за пољопривреду и директорка Пољопривредне стручне службе у Зрењанину позитиво је оценила сарадњу ПСС и Градске управе. Она је нагласила да ће ова служба, као и до сада излазити у сусрет произвођачима и њиховим захтевима, како би остварили добре приносе. Част нам је што је градоначелник лично задовољан нашим радом и значајем постојања Службе на терену, рекла је Салапура.

Градоначелник Чедомир Јањић је изразио уверење да ће град Зрењанин и ове године бити међу најспремнијим локалним самоуправама у реализацији програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта и реализацији ИПА пројеката.

„Свесни смо да је пољопривра локомотива развоја и зато смо осмислили буџет тако да помогнемо пољопривредницима да што боље послују и остварују добре резултате .Поред програма за утрошак наменских средстава од закупа пољопривредног земљишта, средствима из буџета стимулисаћемо пољопривреднике на различите начине. Помоћ ће стићи и ратарима и сточарима ,а програми који су се показали као добри у протеклој години (набавка јуница,бушење бунара за наводњавање, субвенционисање камата) биће настављени и у 2016.години, рекао је Јањић.