Вести

НЕЗНАЊЕ, НЕОБАВЕШТЕНОСТ ИЛИ ЗЛА НАМЕРА?

Град Зрењанин евидентно је у привредној и инфраструктурној експанзији, која, као главни бенефит, последњих неколико година драстично смањује број незапослених и повећава број радних места.

Локална власт, на челу са Српском напредном странком, успела је да у Зрењанин доведе инвеститоре од националног значаја, као што су компаније Есекс и Линглонг, да прошири погоне неколико страних и домаћих компанија, попут највећег послодавца Дрекслмајера, па ће тако, само у ове три компаније, бити упослено више од 10.000 наших суграђана. На тај начин, Српска напредна странка ће готово у потпуности остварити обећану визију о пуној запослености у нашем граду.

Са компанијом Линглонг, инвестицијом вредном скоро милијарду долара, у град стижу и њихови кооперанти, а сам инвеститор убрзаће изградњу ауто-пута до Београда и проширене саобраћајнице до Новог Сада, наговештава пораст станоградње, сарадњу у области образовања и многе друге бенефите. Осим инвестиција у привреди, изузетно је значајна управо област инфраструктуре, а у том смислу, упркос појединим негативним конотацијама, настављена је изградња обилазнице око града, расте нови мост преко Бегеја, и комплетан транзитни саобраћај биће измештен из градских улица већ у току наредне године.

Противници реализације инвестиције Линглонг треба да знају да ће се у Зрењанину градити најмодернија фабрика гума у Европи, која ће испоштовати све законе и стандарде у области заштите животне средине и то ће у наредним фазама изградње бити и предочено свим заинтересованима, што подразумева и израду Студије о утицају на животну средину. Сви најодговорнији за реализацију овог пројекта су Зрењанинци, живе и раде у овом граду заједно са својим породицама, и апсурдно је да би они дозволили долазак у град компаније која би утицала негативно на животну средину.

Оспоравање појединаца сваког успешног потеза и добре намере локалне самоуправе да побољша живот својих суграђана, неће утицати на реализацију свих капиталних пројеката који су започети у Зрењанину, укључујући и решавање можда најважнијег од свих – проблема здраве пијаће воде.

Проблем са водом за пиће у Граду Зрењанину евидентно постоји, није од јуче, али ова локална власт учинила је све да он коначно буде решен и то ће се и остварити. Званично је саопштено да је пре око четири месеца постројење пуштено у пробни рад у трајању од шест месеци и тај термин истиче тек јуна месеца.

Дакле, Зрењанинци ће након завршетка пробног рада постројења добити здраву воду за пиће и, свиђало се то другима или не, ова локална власт тај вишедеценијски проблем ће решити и то дугорочно. То би требало да знају и сви они суграђани који на непримерен начин покушавају да скрену пажњу на себе и на своје досадашње протесте, који су се у Зрењанину у протеклом периоду показали као потпуно неуспешни.

Подржавамо право сваког на другачије мишљење и начин изражавања политичких ставова, али не можемо да прихватимо и толеришемо незнање, необавештеност, а посебно лошу намеру и скретање пажње на овакав начин, који, сигурни смо, велика већина наших суграђана не одобрава и не подржава.