Вести

НАКОН 40 ГОДИНА ПОЧЕЛО АСФАЛТИРАЊЕ ИГМАНСКЕ УЛИЦЕ

Асфалтирање Игманске улице у Зрењанину почело је данас, а приликом обиласка актуелних радова градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић је истакао да иако је грађевинска сезона у граду завршена у појединим деловима града још се ради.

“Завршавамо оно што смо планирали и сада, током новембра. Много смо улица асфалтирали, како у граду, тако и у насељеним местима. Коначно и Игманска улица дошла је на ред. Почетком године, када сам овде био, обећао сам грађанима да ћемо урадити чврсту подлогу и то сада радимо.” – рекао је Јањић.

Он је напоменуо да у тој улици постоје велики имовинско - правни проблеми, али да ће и поред тога, као и захваљујући новом Закону о легализацији и помоћи Градске управе, грађани из овог дела града моћи много лакше, брже и јефтиније да легализују своје објекте.

У Игманској улици тренутно се изводе радови у склопу прве фазе која подразумева земљане радове и асфалтирање те улице у дужини од 450 метара, укупне вредности око 3,5 милиона динара, обезбеђених из буџета града. Друга фаза радова подразумева спајање ове улице са првом попречном. Ти радови планирани су за пролеће наредне године, како је рекао градоначелник Јањић, будући да подразумевају више земљаних радова и да тако налажу и временски услови.

Мештани Игманске улице у више наврата указивали су на инфраструктурне проблеме у овом делу града и на бројна обећања функционера која су им током неколико деценија уназад давана. Како наводе, асфалт су чекали готово четрдесет година.