Вести

МИНИСТАР ТОМИСЛАВ МОМИРОВИЋ И ГРАДОНАЧЕЛНИК СИМО САЛАПУРА ОТВОРИЛИ ЈОШ ЈЕДАН ДЕО ОБИЛАЗНИЦЕ ОКО ЗРЕЊАНИНА

Вожњом завршеном трасом пута министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и градоначелник Зрењанина Сима Салапура отворили су данас још један део обилазнице дужине 3,7 километара.

Инвеститор је предузеће “Путеви Србије” а вредност радова 484,8 милиона динара. На предметној деоници изграђен је и најскупљи објекат на читавој траси обилазнице - мост преко реке Бегеј, и то је први нови мост који је Зрењанин добио после пуне три деценије. Такође, у оквиру ове фазе, изграђене су и две кружне раскрснице и формиран потпуно нов улаз у град Зрењанин, из правца североистока, што нам у наредном периоду даје могућност да у том делу ширимо град и доносимо нове планске садржаје.

Министар Момировић је том приликом рекао да ће на пролеће почети изградња петог сектора, дужине 4 километара, што је последња деоница обилазнице, а чијим ће завршетком сав теретни саобраћај бити измештен из Зрењанина.

“Циљ Владе Републике Србије и председника Александра Вучића је да Зрењанин буде индустријски центар, несамо Војводине већ и Србије, очекујемо да ћемо дуплирати економију у овом граду и да он буде мотор развоја наше земље и зато завршавамо вам ове вишедеценијске инвестиције и зато планирамо да кренемо у изградњу аутопута. Нећемо се зауставити док то не урадимо, то дугујемо грађанима Зрењанина и то је наша мисија - поручио је министар Томислав Момировић.

Градоначелник Салапура подсетио је да је тема обилазнице око Зрењанина актуелна више деценија, тачније скоро 40 година и да је прва деоница завршена 1987. године.
- Ево нас 35 година касније на траси од 3,7 километара који данас пуштамо у рад и захваљујући Влади Републике Србије, Министарству грађевинарства и Путевима Србије утеви Србије, али и стрпљењу наших грађана, успели смо да и овај важан посао завршимо - рекао је градоначелник и навео да се отварањем нове саобраћајнице измешта велики део транзитног саобраћаја из града, пре свега са државних путева из правца Кикинде, Новог Сада, Нове Црње, Бечеја и Темишвара.

Опширније на :
http://www.zrenjanin.rs/.../ministar-tomislav-momirovic-i...