Вести

МИНИСТАР БРАНИСЛАВ НЕДИМОВИЋ ОБИШАО ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА ЗРЕЊАНИНА

Министар пољопривреде и заштите животне средине у Влади Републике Србије Бранислав Недимовић посетио је Зрењанин како би са представницима Града обишао пољопривредна газдинства, у Стајићеву, Томашевцу и Клеку, која су користила државне субвенције у области аграра и сточарства.

Министар Недимовић је разговарао са пољопривредницима о даљим начинима како да унапреде своје делатности и напоменуо да је Влади Републике Србије пољопривреда велики приоритет.

„ Посматрајући цифре, држава је само из буџета Републике Србије, у 2018. години за Зрењанин дала преко 612 милиона динара субвенција, односно преко 5 милиона евра. То се граничи и са великим инвестицијама на територији државе и града Зрењанина. Субвенције, пре свега, треба да имају за циљ унапређење пољопривредне производње и највише их је у средњем Банату управо уложено у машине и опрему, затим за товно говедарство и један део за млечно говедарство. Доста младих је конкурисало за субвенције претходне године, што су добри показатељи“ - објаснио је министар Бранислав Недимовић.

Пољопривреда је узданица не само Војводине, него и целе Србије и управо из тог разлога Српска напредна странка постављањем стратешких циљева у пољопривреди константно проналази начине да помогне пољопривредницима, олакша им рад, како би се квалитет производа и приноса подигао на највиши ниво.