Вести

МАТЕЈИН : У ОБЛАСТ ЗДРАВСТВА УЛОЖЕНО СКОРО 3 МИЛИЈАРДЕ ДИНАРА

„Покрајинска влада, Скупштина АПВ и Секретаријат за здравство показали су да је политика Српске напредне странке у области здравства, али и свим другим областима, таква да joj ни и најљући противници не могу пронаћи замерке“ – истакао је посланик Српске напредне странке Предраг Матејин на недавно одржаној 27. по реду седници Скупштине Аутономне покрајине Војводине.
Посланик Матејин је објаснио да је право мерило адекватно имплементиране политике Српскe напреднe странкe чињеница да је у области здравства уложено 2,9 милијарди динара.
„ У протеклом периоду купљене су три магнетне резонанце, девет ЦТ апарата, пет нових ангиосала за катетеризацију срца, 18 рендген апарата, 30 ултразвучних апарата, завршен је Институт „Каменица II“ са пет нових акцелератора, при чему су листе чекања смањене са 1300 на 300-400 пацијената. Набавком још једног акцелератора у нареднoм периоду бићемо једнаки европском стандарду од 1 акцелератора на 300.000 становника и самим тим нестаће и листе чекања“ – нагласио је Матејин и додао да је на реконструкцију и санацију девастираних здравствених установа утрошено чак 1,5 милијарди динара.
Посланик је такође рекао да ће се овакав тренд наставити и у наредном периоду докле год Српска напредна странка буде одговорна за јавно здравље у АПВ и Републици Србији.