Вести

МАТЕЈИН : ТЕШКО СТАЊЕ У ЗДРАВСТВУ СЕ НЕ МОЖЕ ПРЕКРИТИ ТРИКОВИМА ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину данас је одржана конференција за новинаре на којој се јавности обратио шеф посланичке групе Српске напредне странке у Скупштини Аутономне Покрајине Војводине, Предраг Матејин.

Функционер Српске напредне странке изјавио je да осећа професионалну и личну одговорност у вези са организацијом здравства у Војводини.

„Грађани Зрењанина су свесни чињенице да су сопственим средствима од самодоприноса изградили 98,5% Опште болнице “Др Ђорђе Јоановић”. У последњих 16 година владавине Демократске странке није уложено ни приближно онолико средстава колико би правичном расподелом на покрајинском нивоу требало да се определи здравству Зрењанина. Јучерашња донација Бањи „Русанди“, од стране Фонда за капитална улагања АП Војводине, представља класичну предизборну манипулацију. Тешко стање у здравству не може се прикрити маркетиншким триковима менаџмента здравствених установа под ингеренцијом покрајинског секретаријата и директним утицајем Демократске странке. Да је тако потврђују и скорашње информације о кадровским појачањима. Више је него јасно да се бивши високи функционери ДС, свесни губитка власти и својих привилегија, ухлебљују у Клиничком центру Нови Сад, институтима у Сремској Каменици и другим установама.

На овај начин смањена је могућност да се испуне обавезе неопходне рационализације у здравству, у смислу смањења броја запослених, до нивоа који би омогућио пријем младих и перспективних лекара и техничара. Наши суграђани нису кажњени само у једној области, иста ситуација је и у свим другим сферама рада и живота. Зрењанин је у бившој Југославији био на високом трећем месту по индустријској производњи. Очекивања грађана 2000. године, да ће Демокраска власт својим деловањем стабилизовати читаву државу и довести до њеног опоравка, изјаловила су се, а грађани су разочарани, преварени и опљачкани.” – нагласио је Матејин и додао да се ближи тренутак када ће народ на изборима, на свим нивоима, моћи да оцени и вреднује учинак свих кандидата на политичкој сцени Србије.

Српска напредна странка са нестрпљењем очекује тај дан, како би коначно и град Зрењанин био равноправно третиран у односу на све остале.