Вести

МАТЕЈИН : МНОГОБРОЈНА УЛАГАЊА У ЗДРАВСТВО СМАЊИЛЕ ЛИСТЕ ЧЕКАЊА И ПОБОЉШАЛА НИВО ЗДРАВСТВЕНЕ УСЛУГЕ

Посланик Српске напредне странке Предраг Матејин се на недавно одржаној 28. по реду седници Скупштини Аутономне покрајине Војводине обратио присутнима у оквиру тачке у вези са Предлогом покрајинске скупштинске одлуке о задуживању за финансирање капиталних инвестиционих расхода у области здравства.

Посланик Матејин је том приликом објаснио да је циљ усвојене oдлуке о задуживању покрајине у висини од милијарду динара, који се улажу у здравствени систем покрајине, повећање техничке опремљености здравствених установа, а самим тим и побољшање нивоа здравствене услуге и заштите грађана Војводине.

„Када је Српска напредна странка преузела одговорност у АПВ Војводини затечено стање у области здравства је било катастрофално. У претходне две године успостављена је функција свих апарата који су били у квару и набављенинови тамо где су били потребни. Важно је напоменути да је 2016. године затечена једна ангио сала у функцији, а данас их је 9 потпуно опремљених, при чему је листа чекања за кататеризације сведена на нулу. Зрењанин, Сомбор, Суботица и Нови Сад сада могу да пруже хитне услуге ове врсте,захваљујући чему се преживљавање повећава, а инвалидитет оболелих смањује. Све опште болнице опремљене су ЦТ апаратима, дечија болница добила је магнетску резонанцу, објекат Каменица II почео је са радом што је посебно важно за пацијенте чије лечење захтева зрачење. Новим опредељеним средствима листе чекања на зрачење такође ће бити сведене на нулу. Поред тога уложена су значајна средства за реконструкције болница, домова здравља и установа здравствене заштите. Велика већина посланика је свесна да је улагање у здравство непроцењива инвестиција, зато је врло важно да наставимо са позитивним трендом улагања какав је успоставила Српска напредна странка“ – рекао је Матејин.