Вести

МАРКО ШИЈАН : БУЏЕТ АПВ ЗА 2019. РАЗВОЈНИ И У СЛУЖБИ ГРАЂАНА

Посланик Српске напредне странке Марко Шијан обраћајући се на недавно одржаној 27. по реду седници Скупштине Аутономне Покрајине Војводине је рекао да покрајински буџет за 2019. годину карактеришу јасна мисија и визија, али и остварени циљеви који су резултирали отварањем нових радних места.
„Мисија буџета АП Војводине за наредну годину огледа се у побољшању квалитета живота свих грађана. Управо из тог разлога буџет је повећан у односу на прошлу годину за 5,83 милијарди што је директно утицало на повећање прихода и рапидно повећање броја запослених. Са друге стране, визија овог буџета се огледа кроз многобројне пројекте који су усмерени ка побољшању квалитета здравствене заштите, новим инфраструктурним пројектима, улагању у привреду, пољопривреду, школство, спорт, културу и социјалну заштиту.Потпуно је евидентно да се рад актуелне Владе огледа у континуираном улагању и напретку на свим пољима. Издвојио бих један од пројеката који је директно усмерен на развој Средњег Баната, а то је израда техничке документације за изградњу брзих саобраћајница државних путева Нови Сад - Зрењанин и Зрењанин – Борча за који је опредељено 536 милиона динара. Сећате ли се какву је инфраструктуру затекла актуелна власт, али и какав је био пут пре реконструкције од Зрењанина до Жабаљске петље? Овај пример недвомислено показује да актуелна власт, на челу са Српском напредном странком, на адекватан начин улаже у развој покрајине. Изградња ових саобраћајница значи квалитетнији живот, просперитет и стварање погоднијег пословног амбијента. Управо у томе се огледа снага наше странке, јер радимо у интересу народа и генерација које долазе“ – истакао је Шијан.
Посланик је приликом свог обраћања објаснио да је актуелна власт у претходном периоду поставила јасне циљеве, који су се односили првенствено на привлачење инвеститора и отварање нових радних места и додао да Средњи Банат то најбоље потврђује као и многобројна новоотворена радна места у корејским компанијама, али и она која се очекују у кинеској компанији која ће се бавити производњом пнеуматика.