Вести

ЛЕКИЋ : ЗАШТО ПОКРАЈИНСКА ВЛАСТ КОНКУРС ВРЕДАН 150 МИЛИОНА ДИНАРА РАСПИСУЈЕ У ВРЕМЕ ДРЖАВНОГ ПРАЗНИКА?

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину данас је одржана конференција за новинаре на којој се јавности обратила посланица у Скупштини Аутономне Покрајине Војводине, Стојанка Лекић.
У свом обраћању посланица је изјавила да је Српска напредна странка створила амбијент у коме све жене имају једнаке могућности.

“ У разним структурама власти, имамо успешне жене са референцама за посао који раде и желимо да све добију ту могућност. Наставићемо да радимо и да подржавамо рад председника наше странке Александра Вучића. Подржавамо његову посвећеност, одговорност, ангажованост и одлучност приликом доношења храбрих и тешких одлука, после којих смо изашли из кризе и доследно остали на европском путу. За разлику од премијера Александра Вучића председник Покрајинске владе, Бојан Пајтић, никада није на свом радном месту и не ради, а када ради, то чини у своју и корист Демократске странке. Извештај државног ревизора о раду Покрајинске владе за 2014. годину, један је од бројних докумената, који егзактно показује како се располаже имовином Војводине. Невладиним организацијама средства су подељена без конкурса и то преко Секретаријата за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу 10 милиона динара, преко Секретаријата за здравство, социјалну политику и демографију 14 милиона динара, Секретаријата за спорт и омладину шест милиона динара и Секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова 23 милиона динара.” – објаснила је Лекић.
Функционерка Српске напредне странке је рекла да све ово указује на Пајтићево, неодговорно и бахато вођење државних институција, али и да најновији подаци то јасно потврђују.

“ Наиме, Управа за капитална улагања АП Војводине је 15.фебруара 2016. године, расписала Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката у области здравствене заштите у вредности од 150 милиона динара, који је отворен до 25.фебруара 2016. године. Зашто и како се конкурс расписује у време државних празника и због чега се скраћује рок за прикупљање документације са 10 на седам радних дана? Ко ће моћи да конкурише, да ли само они који су унапред обавештени ? Коме се то жури? Позивам јавност да испрати резултате овог конкурса, у који оправдано сумњамо, да ће бити подршка кампањи Бојана Пајтића.” – нагласила је Лекић и додала да у потпуности подржава премијера Александра Вучића када каже да је политика рад, храброст и марљивот, а не збрајање могућег и немогућег.
Пуно рада стоји иза Владе Републике Србије, успостављање система, отварање радних места, инвестиције, очување мира и стабилности у региону. Ми у Српској напредној странци не лажемо, оно што говоримо, тиме се и водимо.