Вести

ЛЕКИЋ : УЛАГАЊА У СПОРТ НА ЗАВИДНОМ НИВОУ И У 2019. ГОДИНИ

Посланица Српске напредне странке Стојанка Лекић приликом свог обраћања на недавно одржаној 27. по реду седници Скупштине Аутономне покрајине Војводине је истакла да је око 400 милиона динара опредељено за област спорта у оквиру буџета за 2019. годину.
Посланица је навела да је 84 милиона издвојено за рад покрајинских спортских савеза, пет милиона за школски спорт, 29 милиона за омладинску политику, за формирње нових и функционисење постојећих канцеларија за младе, али и 66 милиона за Покрајински завод за спорт и медицину спорта.
„Управа за капитална улагања је такође у свом плану и програму издвојила средства за област спорта, у прилог томе говори и нова атлетска стаза, која представља прву фазу реконструкције стадиона, коју ће добити Зрењанинци.Захваљујући Граду Зрењанину урађен је пројекат за ову инвестицију, вредну више од 120 милона динара, са чијом реализацијом ће се кренути већ почетком 2019.године.“ – рекла је посланица Лекић.
Лекић је такође напоменула да је веома битно да Покрајински секретаријат за спорт и омладину, као и до сада, има што више средстава на располагању и да ефикасно располаже њима и додала да је уверена да ће се захваљујући мудрој и одговорној политици Српске напредне странке овакав тренд наставити и у наредном периоду.