Вести

ЛЕКИЋ: ПОНИЖАВАЊЕ ЖЕНА ЈЕ ПРИМЕР НЕОДГОВОРНЕ ПОЛИТИКЕ ЂИЛАСОВОГ САВЕЗА

„Последњих месеци смо сведоци најгорих увреда упућеним женама у Србији.
Чланови Савеза за Србију, односно, савеза за силовање, савеза простака, лопова и њихове присталице вређају, малтретирају и понижавају жене. Ми смо основа и стуб друштва и нећемо дозволити да будемо понижене и стављене на место које ни једна жена, мајка или сестра не заслужује“ – истакла је посланица и председница Уније жена Градског одбора Српске напредне странке Зрењанин Стојанка Лекић на данашњој конференцији за медије.

Лекић је такође упутила јавни позив свим женама, а пре свега, како је истакла политичаркама и активисткињама које се боре за поштовање људских права и равноправност полова да јавно, без изузетка, осуде сваку непримерену изјаву која позива на насиље и линч.

„Данас смо овде да станемо у одбрану свих жена којима представници опозиције у Србији прете насиљем и силовањем. Желимо да дамо моралну подршку, а насилнике и примитивце јавно осудимо. Оваквим ставовима нема места у нашој земљи, а појединце који се тако понашају треба изоловати.
Србија је доласком Српске напредне странке на власт постала земља културних и нормалних људи, па су самим тим овакви умоболници мањина у нашем друштву. Нећемо такву државу, државу у којој жене најстрашније вређају и омаловажавају, само зато што раде свој посао и мисле другачије. Желимо да наставимо да живимо у нормалној, пристојној Србији у којој се жене цене, а не ословљавају погрдним именима само зато што вредно раде свој посао. Хоћемо да ово насиље стане, јер представници Ђиласовог, Јеремићевог и Обрадовићевог савеза нису пристојна Србија.У своје и у име свих чланова ГО СНС Зрењанин, желим да пошаљем јасну поруку, a она је да ми нећемо дозволити омаловажавање жена“ – поручила је председница Уније жена Стојанка Лекић.