Вести

ЛАЗАРЕВЧАНЕ ВИШЕ НЕЋЕ МУЧИТИ ОТПАДНЕ ВОДЕ

Потписивањем уговора о изградњи канализације у Лазареву зрењанинска локална самоуправа реализује постављени циљ о потпуном инфраструктурном уређењу свих насељених места своје територије.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић и директор ЈКП “Водовод и канализација” Горан Тајдић потписали су данас уговор вредан 26 милиона динара, којим је предвиђена изградња цевовода за одводњавање отпадних вода из Лазарева дужине 5,7 км, а за његову реализацију, зависно од временских услова, планирано је 100 радних дана.

Каналисање у Зрењанину је у потпуности завршено, а пре неколико година почело се и са изградњом фекалне канализације у Меленцима, Елемиру, Клеку и Ечки. Средства за завршетак каналских система у овим местима су обезбеђена и наредне године се посао приводи крају.

„Као што смо први град који је комплетно завршио градњу фекалне канализације на територији самог града, желимо да то урадимо и у свих 22 насељена места у релативно кратком временском периоду“ - рекао је градоначелник и додао да се са изградњом канализације креће у Лукићеву и Стајићеву, а да се пројекти раде и за насељена места Арадац и Бело Блато.

Директор ЈКП "Водовод и канализација" Горан Тајдић наводи да је потписивањем овог уговора створен предуслов за наставак посла у Лазареву где је већ изграђена црпна станица .

ЈКП "Водовод и канализација" ће својом грађевинском оперативом извести овај посао вредан 22,2 милиона динара, односно 26 милиона са ПДВ-ом. Ми смо се већ припремили за реализацију посла, набављамо потребан материјал и убрзо очекујемо почетак радова. Максимално ћемо искористити све дане у којима временски услови дозвољавају радове. Овај потисни вод је значајан јер ће омогућити прикључење на канализациону мрежу грађанима одмах по завршеним радовима у њиховим улицама, без чекања на комплетан завршетак каналисања у Лазареву.” – каже Тајдић.