Вести

КУПЉЕНЕ ЈОШ ЧЕТИРИ СЕОСКЕ КУЋЕ ЗА ЗРЕЊАНИНСКЕ ПОРОДИЦЕ

Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац потписао је у Градској кући нова четири уговора о куповини сеоских кућа са окућницом, у оквиру акције Министарства за бригу о селу Републике Србије.

Заменик градоначелника Саша Сантовац рекао је да је акција Министарства за бригу о селу од самог почетка наишла на добар оџив у Зрењанину и да интересовање за куповину сеоских кућа и даље постоји.

“Град Зрењанин подржао је програм од самог почетка, наше службе припремају неопходну документацију, припремају конкурс, саветују и усмеравају заинтересоване купце и продавце. У оквиру активности “Да нам села буду ближа”, коју реализује градоначелник са сарадницима, такође сазнајемо да у селима има интересовања за куповину кућа, али и да цене некретнина расту, посебно у тзв. “првом прстену” око града. На самом почетку акције, за десетак хиљада евра могли сте да пронађете кућу у великом броју насељених места, данас је то већ мало теже. То је делом и последица наших активности и напора да у селима буду што бољи услови за живот, што нам и јесте примарни циљ. Куће су на овакав начин продате у скоро свим насељеним местима, а на овом конкурсу по први пут и у Книћанину”, истакао је заменик градоначелника.

Закључно са овим уговорима, у сеоским срединама на територији Града Зрењанина купљено је 57 кућа у 16 насељених места - Белом Блату, Меленцима, Перлезу, Томашевцу, Банатском Деспотовцу, Елемиру, Арадцу, Орловату, Стајићеву, Лазареву, Ечки, Михајлову, Златици , Ботошу, Лукићеву и Книћанину.

Опширније на:
https://www.zrenjanin.rs/.../kupovinom-jos-cetiri-seoske...