Вести

КРЛИЋ : ПОКРАЈИНСКА ВЛАСТ ЈЕ ПОТПУНО ИЗНЕВЕРИЛА ПОВЕРЕЊЕ ГРАЂАНА

У просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину данас је одржана конференција за новинаре на којој се јавности обратио посланик Српске напредне странке у Скупштини Републике Србије, Мирко Крлић.

Функционер Српске напредне странке je објаснио да је Српска напредна странка преузимањем одговорности за обављање јавних послова у Зрењанину показала завидне резултате и са правом очекује потврду датог поверења од стране грађана и на предстојећим локалним изборима.

“Супротно од локалнних власти, администрација у Аутономној Покрајини Војводини је потпуно изневерила очекивања и обесмислила саму идеју аутономије. Борећи се само за пуко преживљавање на војвођанском трону, влада Бојана Пајтића учинила је низ озбиљних моралних, етичких и финансијских прекршаја који воде од бахатог трошења средстава из буџета, убацивања разних фондова у сопствене џепове, до најдрастичније пљачке хендикепиране деце у случају дворца Хетерленд. Овакво морално посрнуће није запамћено у новијој политичкој историји и због тога грађани Војводине морају показати спремност да вишегодишњу владајућу коалицију коначно разреше сваке могућности утицаја на привредна и политичка кретања у Војводини. Што се Владе Републике Србије тиче, коначно можемо рећи да се наш брод креће у добром смеру.

Економска и финасијска консолидација, смањење незапослености и подизање угледа државе у свету видљиви су на сваком кораку.” – рекао је Крлић и додао да су поред тешких мера и непопуларних потеза грађани показали велику зрелост и како је навео, спремност да подрже процесе који ће у будућности донети бољитак за све.

Народни посланик је такође изјавио да они који данас покушавају да зауставе позитивна кретања и врате Србију у дванаестогодишњи период пљачкашке приватизације, корупције и партијско-буразерске економије немају ни обрисе политичке идеје, осим прагматизма, чији је једини смисао и садржај како уклонити Александра Вучића.

“ Када вам је једина политичка идеја мржња према једном човеку и када се удружујете на таквим принципима, онда ту нема ни политике ни идеје и сигурни смо да то грађани добро виде и размеју што ће, између осталог, показати на предстојећим изборима.” – истакао је Крлић.