Вести

КНЕЖЕВИЋ : ПКЦ ШИРИ ПРОИЗВОДЊУ, ОТВОРИЋЕ ЈОШ 1 200 РАДНИХ МЕСТА

„Ова инвестиција која ће запослити 1.200 људи за нас значи бољи стандард и живот наших грађана, а посебно оних који живе у Смедереву. Зато је ово велики дан за Смедерево и Србију“ - поручио је министар Kнежевић.

Он је истакао да је ПKЦ 36. по реду компанија која реинвестира у Србији, што значи да је око 20 одсто компанија, које су користиле подстицаје, отварало и други, трећи, четврти па и пети погон.

„То је само знак да је Србија добро место за улагање, а о томе говоре и остварени резултати“ - констатовао је министар додајући да се у 2019. очекује да ће прилив директних страних инвестиција премашити четири милијарде евра, што је више од осталих земаља у окружењу. Он је рекао да очекује да ове године стопа незапослености падне на испод 10 одсто, што је огроман успех, имајући у виду да је пре неколико година била 26 одсто.

„Србија иде добрим путем и биће нам све боље. Захваљујем се свима који су учествовали у овом пројекту, а компанији ПKЦ желим успешан развој наредног пројекта“ - рекао је министар и уједно честитао ПKЦ групацији златни јубилеј, 50 година од оснивања.