Вести

Канцеларија за сузбијање сиромаштва

Циљ Српске напредне странке је свођење сиромаштва на најмањи могући ниво и враћање достојанства социјално угроженом становништву, које је углавном због лоших приватизација претходног режима остало без основних средстава за живот.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић и његов заменик Саша Сантовац јуче су државном секретару Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненаду Иванишевићу предочили информације о стратегији града Зрењанина за сузбијање сиромаштва.

“Ми улажемо средства из буџета за социјалну заштиту и решавање социјалних питања, а следеће године, коначно ћемо и активирати Канцеларију за сузбијање сиромаштва где ћемо наше социјално угрожене, а радно способне грађане, ангажовати на пољу јавних радова како бисмо им омогућили да додатно зараде средства, а уједно и да се осећају корисни овом друштву и граду јер ће на тај начин помоћи и у реализацији одређених пројеката” - рекао је градоначелник.

Иванишевић је оценио да је Зрењанин проактиван Град и добро сарађује са невладиним сектором и удружењима грађана, као што су инвалиди рада и пензионери.

“Србија је од ове године у могућнсти да аплицира на фонд Изи, тиме ћемо створити и могућност за развој социјалних политика у најширем смислу.” - рекао је Иванишевић напомињући да је сигуран да ће Зрењанин као активна локална управа узети активно учешће, а да ће Министарство пружити сву подршку код аплицирања.