Вести

Како бринемо о најугроженијима?

Кориснике зрењанинског Прихватилишта за одрасла и стара лица у кризним ситуацијама обишао је градоначелник Чедомир Јањић како би се уверио да су наши суграђани, који немају другу животну опцију, адекватно збринути у зимском периоду.

Градоначелник Јањић је након обиласка установе истакао добру сарадњу Града и Центра за социјални рад , у чијој је надлежности Прихватилиште.

„Ми покушавамо да у оквиру својих могућности обезбедимо што већи степен социјалне заштите људима којима је помоћ потребна . Могу да кажем да је у Зрењанину много боља ситуација по овом питању,у поређењу са другим локалним самоуправама сличне величине, па чак и већим градовима од нашег. Покушавамо да саградимо станове за социјално угрожено становништво, у Зрењанину постоји и Сигурна кућа, а обезбедили смо и стан за њене кориснике, односно жртве насиља“, напоменуо је градоначелник.

Пребивалиште ради више од пет година, сада услуге користи 12 особа, док су од почетка 2015. године помоћ затражиле 32 особе. Град Зрењанин је од ове године обезбедио довољно средстава да се омогући двавдесетчетворочасовни рад установе. Корисницима су обезбеђени бесплатни оброци из Народне кухиње, одржавање личне хигијене и основни вид здравствене заштите. У случају потребе могуће је и повећање капацитета Прихватилишта.