Вести

ЈАНОШЕВИЋ : ОПОЗИЦИЈИ ВАЖНИЈА ЛИЧНА КОРИСТ ОД БЕЗБЕДНОСТИ ГРАЂАНА

Шеф посланичке групе Српске напредне странке у Скупштини Републике Србије Александар Мартиновић оптужио је данас део опозиције да су лицемери што је, како је истакао, најбоље показао “Тијанин закон” који су најпре подржавали, а сад им одједном није у складу са европском праксом.
Тим поводом народна посланица Станислава Јаношевић у изјави Савету за информисање Српске напредне странке Зрењанин је рекла да је ових дана у току расправа о предлогу Закона о изменама и допунама Кривичног законика, као и Закона о кривичном поступку и додала да је од највећег значаја то, да је у основе ових закона уврштен "Тијанин закон".
„ Влада РС је овим предлозима закона, показала колико се стара о најмлађим грађанима, трудницама и немоћним лицима, штитећи их од умно поремећених изгредника друштва. Увођењем доживотне казне за починиоце наведених кривичних дела градимо безбеднију Србију за садашње и генерације које долазе. Важно је напоменути да је 160.000 људи подржало "Тијанин закон", а посланици СНС, као и посланици СПС, ПС, ЈС, СДПС ће следеће недеље изгласати овај озбиљан сет закона, након исцрпне расправе. Овој расправи нису присуствовали посланици опозиције. Управо они који су нам пребацивали како уопште не водимо рачуна о овој области, управо они који нападају и омаловажавају жене, сада кажу да је проблем укидање могућности условног отпуста. Питам се зашто!?Та квази елита, се није удостојила да уђе у Скупштину РС, када се расправља о законима који утичу на безбедност грађана Србије и шта онда више рећи о њима, сем да мисле само на себе и своје менаџерске способности“ – истакла је посланица Српске напредне странке Станислава Јаношевић и додала да подржава пооштравање казнене политике, доживотном затворском казном, без могућности условног отпуста, за починиоце тешких кривичних дела, јер на тај начин показујемо одговорност и штитимо немоћне и слабе.