Вести

ЈАНОШЕВИЋ : БУЏЕТ ЗА 2017. ГОДИНУ НАЈБОЉЕ И НАЈРЕАЛНИЈЕ ИСПЛАНИРАН ДО САДА

Скупштина Републике Србије јуче је усвојила буџет за 2017. годину којим су предвиђени укупни приходи од 1.092 милијарде динара и укупни расходи од 1.161 милијарди динара, са дефицитом од 1,7 одсто бруто домаћег производа.

Савет за информисање искористио је прилику да са посланицом Српске напредне странке и председницом Савета за економска питања Градског одбора Српске напредне странке у Зрењанину Станиславом Јаношевић поразговара о овој теми.

У кратком интервјуу посланица је истакла да је буџет за наредну годину најбоље и најреалније испалниран до сада.

„Након шест дана Закон о буџету за 2017.годину је у потпуности усвојен, као и Закон о буџетском систему. Премијер је рекао да што је новчаник Србије бољи, биће пунији и новчаник грађана Србије, са чиме се у потпуности слажем. Присуство премијера и министара, који су професионално и крајње компетентно одговарали на сва питања у вези са буџетом нас је додатно охрабривало и чинило компактним. Од понедељка нас очекује сет нових закона, на тему пољопривреде, руралног развоја, транспорта опасне робе и др. што значи да настављамо темпом потпуних реформи. Неколицина посланика ће сигурно и даље покушавати да дестабилизује рад Скупштине Републике Србије својим перформансима, обзиром да нису свесни чињенице у којој се институцији налазе, али дефинитивно им неће поћи за руком да своје лоше намере и остваре.“ – нагласила је Јаношевић.