Вести

Инвестиције приоритет и у 2016. години

Градоначелник Чедомир Јањић обишао је недавно са својим сарадницима градилиште немачке компаније "Дрекслмајер’’ у индустријској зони ‘’Багљаш’’, где се изводе радови за трећу производну халу.

Нови објекат имаће исте габарите као постојећи (површине око 14 хиљада квадратних метара) и физички ће бити повезан са њима, а планиран рок за завршетак радова је 1. јун.

У случају ове инвестиције "Дрекслмајера", према речима градоначелника Јањића, Град Зрењанин успоставио је нове принципе односа према инвеститорима:
- Формирали смо екипу од представника свих јавних предузећа, како не би било застоја око добијања неопходне документације и у рекордно кратком времену "Дрекслмајер" је добио грађевинску дозволу. Како смо се уверили данас, радови су одмакли и представници извођача ме уверавају да ће испоштовати задате рокове – рекао је Јањић.

Прва производна хала "Дрекслмајера" је отворена 2008. године, док је проширење погона било 2012. Тренутно је овде запослено око 3.300 радника. Осим што је највећи послодавац, "Дрекслмајер" је и највећи извозник у зрењанинској Слободној зони и средњебанатском региону. Према подацима Регионалне привредне коморе Зрењанин, "Дрекслмајер" је у првих десет месеци 2015. године остварио извоз у обиму од 65,9 милиона евра. У Зрењанину та компанија производи сетове каблова за возила BMW и "Фиат", који се склапа у Крагујевцу.