Вести

ГРАДУ ЗРЕЊАНИНУ 7,8 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ТРИ ПРОЈЕКТА У ОБЛАСТИ ИЗГРАДЊЕ И ОПРЕМАЊА СПОРТСКЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ

Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац и директорке основних школа “Др Јован Цвијић” Зрењанин Биљана Јованов и “Др Бошко Вребалов” Меленци Наталија Макивић потписали су у Новом Саду уговоре о одобрењу средстава за финансирање пројеката из области изградње, опремања и одржавања спортских објеката у АП Војводини у 2023. години, на основу којих је Граду Зрењанину, за три пројекта, опредељено 7,8 милиона динара.
У питању су пројекат санације постојећег терена за баскет “3 на 3” на отвореном, на локацији “Барице” у Зрењанину (угао улица Уроша Предића и Константина Данила), вредан 1.346.600 динара, пројекат опремања спортским реквизитима ОШ “Др Јован Цвијић”, у износу од 743.346 динара и пројекат “Бошкови спортисти” - опремања отвореног спортског терена при ОШ “Др Бошко Вребалов”, вредан 5.722.680 динара. Укупан износ добијених средстава од стране Покрајинске владе - Покрајинског секретаријата за спорт и омладину овим уговорима износи 7.812.626 динара.
ОШ “Др Бошко Вребалов” средства ће искористити за чишћење терена, уклањање постојећих и постављање нових кошаркашких конструкција, постављање нове мултифункционалне подлоге, рукометних голова и обележавање терена за кошарку, одбојку и др. Школа “Др Јован Цвијић” опремиће спортску салу новим лоптама, мрежама за кошарку и одбојку, клупама за свлачионице, шведском клупом, седиштима за трибине, рукометним головима и др.
Уговоре су представницима локалних самоуправа и школа уручили председник Покрајинске владе Игор Мировић и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, а за 57 пројекaтa унапређења спортске инфраструктуре на територији Покрајине опредељено је 225 милиона динара. Реч је o 39 пројеката школске спортске инфраструктуре и 18 пројеката јавне спортске инфраструктуре.

Опширније на:

https://zrenjanin.rs/sr/vesti/2023/06/potpisan-ugovor-u-pokrajinskoj-vla...